Ποιες είναι οι δαπάνες που σχετίζονται με την ανακαίνιση του σπιτιού σας;

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού μπορεί να είναι μια τεράστια επένδυση. Χρειάζεται πολύς σχεδιασμός και δουλειά για να προετοιμαστείτε για την ανακαίνιση και ακόμη περισσότερο για να βρούμε χρόνο μεταξύ εργασίας και οικογένειας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να περιπλέξουν τη διαδικασία και να την κάνουν πιο ακριβή.

Το μέσο κόστος ανακαίνισης σπιτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι $34.000. Αυτό είναι περίπου τρεις φορές περισσότερο από ότι στην Ευρώπη. Το μέγεθος, η ηλικία και η κατάσταση του σπιτιού θα επηρεάσουν τη συνολική τιμή και μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές για να συμμορφωθούν με τους οικοδομικούς κώδικες της κάθε χώρας αλλά μπορεί να χρειαστεί να γίνουν και αλλαγές για λόγους ενεργειακής απόδοσης ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Οι ανακαινίσεις σπιτιών είναι δαπανηρές, αλλά μπορούν να γίνουν σε δόσεις ή εφάπαξ.

Το μέσο κόστος ανακαίνισης σπιτιού διαφέρει αναλόγως τα υλικά, τα τετραγωνικά και πολλούς ακόμα παράγοντες αν κι ένα μέσο σπίτι έχει δύο έως τρία υπνοδωμάτια και 1-2 μπάνια. Η πιο συνηθισμένη ανακαίνιση είναι η προσθήκη ενός επιπλέον υπνοδωματίου.

Η τιμή μιας ριζικής ανακαίνισης σπιτιού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού, τον αριθμό των δωματίων και το τι θέλετε να ανακαινίσετε.

Ριζική Ανακαίνιση Σπιτιού

Μια ριζική (ολική) ανακαίνιση σπιτιού είναι ένας τύπος ανακαίνισης σπιτιού που περιλαμβάνει την αφαίρεση πολλών πτυχών του εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Μπορεί να γίνει για να δημιουργηθεί μια εκσυγχρονισμένη ή σύγχρονη εμφάνιση, για να προσαρμοστούν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, να γίνει το σπίτι πιο ενεργειακά αποδοτικό ή απλά να μετατραπεί σε κάτι νέο.

Ο στόχος δεν είναι πάντα η δημιουργία ενός ακριβού σπιτιού αλλά η δημιουργία ενός μοναδικού χώρου που αντικατοπτρίζει αυτό που αισθάνεστε τη συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή σας.

Οι ριζικές ανακαινίσεις πραγματοποιούνται συνήθως με την πρόθεση να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις και με σημαντικές επενδύσεις από τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Τα τετραγωνικά καθορίζουν την τιμή

Το κόστος μιας ανακαίνισης εξαρτάται από το μέγεθος του σπιτιού. Ο ειδικός μηχανικός / εργολάβος είναι αυτός που υπολογίζει τη συνολική τιμή της ανακαίνισης, η οποία βασίζεται στο πόσα τετραγωνικά είναι διαθέσιμα για ανακαίνιση και άλλους (πολλές φορές) αστάθμητους παράγοντες πέρα από το τι θα ανακαινιστεί.

Βασικός όμως παράγοντας στις ανακαινίσεις κατοικιών για μια εκτίμηση για το συνολικό κόστος ανακαίνισης του σπιτιού σας είναι τα τετραγωνικά και ο αριθμός των δωματίων – χώρων που διαθέτετε για ανακαίνιση. Ένα τυπικό διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων έχει έκταση, συνήθως, περίπου 50-80 τετραγωνικών μέτρων.

Ανακαίνιση σπιτιού με δόσεις

Η παραδοσιακή μέθοδος ανακαίνισης σπιτιού είναι να πληρώσετε εφάπαξ όλο το κόστος για ολόκληρο το έργο για να εξοικονομήσετε χρήματα, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για όποιον θέλει να ανακαινίσει το σπίτι του αλλά δεν έχει προϋπολογισμό.

Εάν θέλετε να βρείτε μια εναλλακτική λύση που μπορεί να μας βοηθήσει μπορείτε να ψάξετε να βρείτε κάποια εταιρεία όπως η Φούσκας – Ανακαίνιση Σπιτιού που θα σας δώσει την επιλογή δόσεων, στην οποία πληρώνετε κάποια προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό το αποπληρώνεται είτε όταν ολοκληρωθεί η εργασία, είτε με κάποιο πλάνο δόσεων.

Πως θα βρείτε προσφορές όταν ψάχνετε για ανακαίνιση κατοικίας

Οι προσφορές ανακαίνισης δεν είναι πάντα διαθέσιμες στην αγορά. Αλλά όταν είναι, η εύρεση της σωστής προσφοράς είναι ζωτικής σημασίας. Θα καθορίσει τον προϋπολογισμό για τις εργασίες ανακαίνισής σας και επίσης πόσο χρόνο πρέπει να δαπανήσετε για τον προγραμματισμό, την εκτέλεσή και την αποπληρωμή της ανακαίνισης.

Ως πελάτης, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά πακέτα διαθέσιμα στην αγορά για ανακαινίσεις σπιτιών με διαφορετικές παροχές, υλικά και εργασίες ανάλογα με το τι χρειάζεστε βάσει των αναγκών και το budget σας. Μερικά από αυτά μπορεί να προσφέρουν περισσότερα από αυτά που ψάχνατε, ενώ άλλα μπορεί να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας. Η εύρεση της σωστής εταιρείας – μηχανικού μπορεί να είναι δύσκολη αλλά πλέον όλοι μας έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο και ιστοσελίδες όπου μπορούμε να δούμε έργα των εταιρειών αλλά και κριτικές από ευχαριστημένους και μη πελάτες.